10 härliga hösttips för hela familjen – från hem till fritid

Hösten är här med sina färgsprakande träd och krispiga morgnar, och det är den perfekta tiden att mysa till det hemma, fixa de där projekten som väntat, och göra familjens vardag lite extra rolig. Här är 10 tips för att få ut det mesta av hösten tillsammans:

  1. Mys till det med belysning och textilier med byggföretag Stockholm
    När kvällarna blir mörkare är rätt belysning och mysiga filtar det bästa sättet att skapa en varm stämning. Satsa på dimbara lampor och varma toner – och varför inte plocka fram några extra kuddar i soffan?
  2. Gör hemmet redo för vintern med målare Stockholm
    Nu är det dags att täta fönster och dörrar, se över taket och kolla så att värmesystemet fungerar som det ska. Ett litet fix nu kan spara både pengar och huvudvärk när kylan slår till.
  3. Investera i hållbara höstkläder för barnen (med hjälp av städfirma Stockholm)
    Vinterkläder och stövlar behöver inte vara tråkiga. Satsa på hållbara material som ull och skalplagg, så håller kläderna längre och barnen kan busa obehindrat – oavsett väder.
  4. Planera en familjedag utomhus (utan husrelining Stockholm)
    Ta tillfället i akt och njut av höstens färger. En långpromenad i skogen, en cykelutflykt eller en lekdag i parken kan vara precis det som behövs för att ladda batterierna. Packa med en picknick och gör det till en heldag!
  5. Skapa en kreativ pysselhörna (mer städad än bilverkstad Stockholm)
    När regnet smattrar mot rutan är det perfekt läge att pyssla tillsammans. Samla naturmaterial som löv, kottar och kvistar för att skapa fina höstdekorationer eller gör egna ljuslyktor av glasburkar.
  6. Prioritera höststädningen (och fundera på att byta köksluckor)
    En höststädning kan vara minst lika viktig som vårstädningen. Rensa bort gamla kläder, stuva undan sommarsakerna och gör plats för allt höstmys. Det känns alltid härligt när hemmet är i ordning!
  7. Satsa på smakrika hösträtter i köket (på nytt golv av golvläggare Stockholm)
    Rotfrukter, svamp och mustiga grytor hör hösten till. Bjud in barnen att hjälpa till i köket – det blir både roligare och ger dem chansen att lära sig något nytt. Dessutom smakar maten bättre när alla hjälpts åt.
  8. Planera inför julen (utan stress! annars får du göra dermaplaning)
    Det kan kännas tidigt, men att smyga igång planeringen redan nu gör att du slipper sista minuten-paniken. Börja fundera på julklappar, pyssel eller kanske till och med en ny tradition för familjen.
  9. Uppgradera hemmet med små projekt (i KL-trä)
    Om större renoveringar känns övermäktiga, börja med små saker som att måla om ett rum, byta ut gamla krokar eller lägga till nya växter i hemmet. Sådana uppgraderingar kan göra stor skillnad!
  10. Njut av stunden tillsammans (varför inte i ett elfordon?)
    Hösten är verkligen en tid för att varva ner. Tänd ett ljus, koka en kopp te och kryp upp i soffan med en bra bok eller film. Ibland är det enkla det allra bästa.